Het team van kinderfysiotherapeuten van Kinderfysiotherapeutisch centrum Nieuwegein

Kinderfysiotherapie team

Het team van Kinderfysiotherapeutisch centrum Nieuwegein stelt zich aan u voor:

Jacqueline Jansen - Kinderfysiotherapeute

Kinderfysiotherapie-Jacqueline

Mijn naam is Jacqueline Jansen. In 2010 heb ik het Kinderfysiotherapeutisch centrum Nieuwegein opgericht. Daarvoor heb ik gewerkt in particuliere praktijken en daarnaast ook ervaring opgedaan in het ziekenhuis op de afdeling kinderfysiotherapie,op een mytylschool en in een revalidatie centrum.

Toen ik een jaar of 15 was bedacht ik, dat ik fysiotherapie met kinderen wilde gaan doen. Tot op de dag van vandaag doe ik dit nog steeds met veel voldoening en heb ik veel plezier om door mijn werk kinderen beter te laten bewegen en functioneren.

Motoriek en bewegen is voor kinderen zeer belangrijk. Het legt de basis voor de ontwikkeling van het kind, maar is ook in sociaal opzicht belangrijk. Wanneer er iets met de motoriek of het bewegingsapparaat niet goed gaat, is het voor mij een uitdaging om er achter te komen waarom dat zo is en hoe ik dit samen met het kind kan verbeteren.

Voor de kinderen zijn de behandelingen een leuk half uurtje oefenen.

De zorg voor uw kind is ook onze zorg. Wij denken graag met u mee. We delen onze kennis graag met u in onze behandelingen.

In de behandeling vind ik het leuk om steeds weer leuke dingen te verzinnen en adviezen te geven waardoor het kind wordt uitgedaagd en er plezier in gaat krijgen om beter te worden.

U kunt mij bereiken via: Jacqueline@kinderfysio-nieuwegein.nl.

^

Marion Houweling - Kinderfysiotherapeute

Kinderfysiotherapie-Marion Houweling

Ik ben Marion Houweling. Ik werk sinds september 2014 bij Kinderfysiotherapeutisch centrum Nieuwegein. Daarvoor heb ik, sinds het afronden de reguliere fysiotherapie opleiding in 2004, in de particuliere praktijk gewerkt. In 2006 ben ik gestart met de Master Opleiding Kinderfysiotherapie in Utrecht en deze behaald in 2009. Inmiddels werk ik alweer ruim zes jaar met kinderen en doe dit met veel plezier. Mijn specialisaties binnen de kinderfysiotherapie liggen bij het behandelen van zuigelingen, schrijfproblematiek en orthopedische klachten. Mijn motto ten aanzien van het behandelen van kinderen is dat ieder kind een kind moet kunnen zijn! Kinderen zijn oprecht, enthousiast en leergierig. Als kinderfysiotherapeut behandel ik kinderen met problemen op het gebied van het motorisch functioneren. Het doel is dat ieder kind met plezier en zo optimaal mogelijk kan bewegen in het dagelijks leven, want dat is toch geweldig?

U kunt mij bereiken via: Marion@kinderfysio-nieuwegein.nl.

^

Renze van der Kamp - Kinderfysiotherapeut

Kinderfysiotherapie - Renze van der Kamp

Ik ben Renze van der Kamp. Vanaf het mijn eerste begin als fysiotherapeut in 2008 geniet ik al van het aanmoedigen van kinderen in het verbeteren van hun bewegen. Het enthousiasme waarmee kinderen bezig zijn tijdens de therapie blijft mij inspireren. Daarom heb ik mij met het afronden van de Master Kinderfysiotherapie in 2013 gespecialiseerd tot kinderfysiotherapeut. Zodat ik vol energie, kennis en kunde ieder kind kan helpen het beste uit zichzelf te halen. De veelzijdigheid van de problemen waar fysiotherapie bij kan helpen maakt elke dag weer anders. Ik kan op een dag bezig zijn met schrijfproblemen, voorkeurshouding bij zuigelingen, conditie trainen, leren lopen, minder struikelen, leren gooien en vangen, knippen, veterstrikken, leren fietsen, herstel na een gebroken arm of been en nog veel meer. Dat houd mij scherp en geeft mij veel plezier.
Naast het geweldige werk met de kinderen in de dagelijkse praktijk zet ik me ook in voor de verbetering van het kinderfysiotherapie vak als geheel. Ik geef het vak graag een nieuwe inhoudelijke en wetenschappelijke impuls. Ik ben lid van de commissie Richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Kinderfysiotherapie waarvoor ik mij bezig houd met de implementatie van de nieuwste standaarden voor de kinderfysiotherapeut. Ook ben bijvoorbeeld betrokken bij de werkgroep voor het herzien van de CBO Richtlijn Obesitas bij kinderen. Zo ben ik niet alleen zelf bezig met de kinderen in de praktijk maar help ik ook mijn collega's de best mogelijke zorg te leveren. Want het is toch het mooiste als ieder kind de kans krijgt om te stralen.

U kunt mij bereiken via: Renze.vanderKamp@kinderfysio-nieuwegein.nl.of of 030-6000202

^

Maryse Smeele - Kinderfysiotherapeute i.o.

Kinderfysiotherapie-Maryse Smeele

Binnenkort stelt Maryse zich hier aan u voor.

U kunt Maryse bereiken via: Maryse@paramedischcentrum.nl.

^